Bevrijdingsdag
Land / gebied: Koeweit
Koeweit Jaarlijks op 26 februari. Nationale feestdag waarop gevierd wordt dat in 1991 Koeweit werd bevrijd van de Iraakse bezetting.

Koeweit ontstond als een klein vissersdorp in de zeventiende eeuw. In 1899 werd Koeweit een Brits protectoraat. In 1961 werd Koeweit onafhankelijk en werd sjeik Abdullah Al-Salim Al-Sabah de emir.

Naar aanleiding van een geschil over de inkomsten uit een olieveld, vielen op 2 augustus 1990 Iraakse troepen Koeweit binnen en werd Koeweit-Stad gebombardeerd. Zes dagen later was de Koeweitse overheid vervangen door een Iraakse gouverneur.

De internationale verontwaardiging over de invasie was groot en na falende diplomatie, begon op 17 januari 1991 een geallieerde coalitie onder leiding van de Verenigde Staten een aanval op Iraakse troepen, bekend als "Operation Desert Storm".

De grondoorlog duurde slechts vier dagen en de Iraakse tanks verlieten Koeweit op 26 februari 1991.

Bevrijdingsdag valt altijd op de dag na Nationale Dag. Daardoor zijn de meeste mensen in Koeweit twee dagen achter elkaar vrij.

Een feestdag in Koeweit.