Chung Yeung feest
Land / gebied: China
China Chinees volksfeest in oktober op de 9e dag van de 9e maand van de Chinese maankalender. Het 'Feest van het Beklimmen van de Hoogten'. In China worden de graven meestal op heuvels en andere hoogten gemaakt. Het bezoek aan de hoogten betekent in dit geval een bezoek aan de graven van voorouders en familie.

Veel Chinese feesten vallen op de zoveelste dag als de maand aangeeft, een ander voorbeeld is het Drakenbootfestival op de 5e dag van de 5e maand, het dubbel 5 feest. Dit dubbel 9 feest is een leuke dag voor veel mensen, het wordt buiten gevierd en men maakt met de familie een wandeling naar een berg of heuvel in de buurt. Het feest heeft de naam van de berg uit een legende.

Heel lang geleden (in de Han-dynastie (220 v. Chr. - 224 n. Chr.)) werd de beroemde geleerde Woon King op een nacht bezocht door de god van de herfstwinden. De god vertelde dat er een grote storm zou komen, en dat de man moest waarschuwen. Niemand luisterde, maar de man nam zijn familie mee naar de berg Chung Yeung. Toen zij de volgende ochtend terugkeerden was de hele streek verwoest door een enorme vloedgolf. Woon King en zin familie waren de enige overlevenden. Sinds die dag gaan de mensen jaarlijks op deze dag op pad en bezoeken een hoge berg.

Een feestdag in China, Hongkong, Macau, Taiwan.