Dag van de Overwinning
Land / gebied: Estland
Soort: Nationale feestdag
Estland De 'Dag van de Overwinning' (Võidupüha / Overwinningsdag) is sinds 1934 ieder jaar op 23 juni een officiële feestdag in Estland. Ter herinnering aan de overwinning van de Slag bij Cēsis (ook bekend als de Slag bij Võnnu) in 1919.

Estische en Letse onafhankelijkheidsstrijders versloegen op 23 juni 1919 in de omgeving van de stad Cēsis de Landeswehr, een leger van Duitsers die Letland wilden veroveren. Deze slag is de geschiedenis ingegaan als de Slag bij Cēsis en was een belangrijk keerpunt in de Letse en Estische onafhankelijkheidsstrijd.

De 'Dag van de Overwinning' is een verplichte vlagdag. Die blijft vaak hangen tot de volgende dag, wanneer door veel Esten het Midzomerfeest gevierd.

Een feestdag in Estland, Europese Unie.