zondag 25 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de President
Datum:
jaarlijks op 17 november

Dag van de President

Datum: woensdag 17 november 2021
Land / gebied: Marshalleilanden
Soort: Nationale feestdag
Marshalleilanden Een officiële feestdag op de Marshalleilanden is ieder jaar op 17 november de 'Dag van de President' (President's Day). De dag markeert de geboortedag van de eerste president van het land, Amata Kabua, die van 1979 tot 1996 het hoogste ambt bekleedde.

Amata Kabua (17 november 1928 - 20 december 1996) was de eerste president van de onafhankelijke Marshalleilanden. Hij diende vijf termijnen, tot hij in 1996 overleed na een lange ziekte.

Kabua speelde een belangrijke rol in de gesprekken rond de onafhankelijk van het land, die in 1979 werd verworven. Hij schreef tevens de tekst en muziek van het volkslied 'Forever Marshall Islands'. Zijn echtgenote, Emlain Kabua, ontwierp de vlag van het land.

Een feestdag in de Marshalleilanden.

Zie ook

Actueel

Komende feesten