zondag 1 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de Vlag
Datum:
19 juni 2021
25 juni 2022

Dag van de Vlag

Datum: zaterdag 19 juni 2021
Land / gebied: Finland
Finland Sinds 1934 wordt de 'Dag van de Finse Vlag' gevierd op de zaterdag rond 21 juni. Gelijktijdig met het vieren van het Midzomerfeest.

De vlag van Finland toont een blauw kruis op een witte achtergrond. In het Fins wordt hij dan ook "siniristilippu" genoemd, wat "blauwekruisvlag" betekent.

Finland heeft lang deel uitgemaakt van Zweden en sinds 1809 behoorde het tot het Russische tsarenrijk. Toen het land in 1917 onafhankelijk was geworden, werd een vlag ontworpen die de geschiedenis van het land weergaf. Het ontwerp is samengesteld uit het kruis dat van de vlag van Zweden komt en de kleuren zijn gebaseerd op het blauw en wit van de Russische keizerlijke vlag. Daarnaast symboliseert het blauw de meren en de hemel en het wit de sneeuw.

Een feestdag in Finland.

Zie ook

Actueel

Komende feesten