zondag 7 maart 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.De Nationale Voorleesdagen
Datum:
20 t/m 30 januari 2021

De Nationale Voorleesdagen

Datum: woensdag 20 t/m zaterdag 30 januari 2021
Land / gebied: Nederland
Nederland Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er 'De Nationale Voorleesdagen'. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Het 'Prentenboek van het Jaar' staat centraal tijdens deze campagne.

'De Nationale Voorleesdagen' zijn een initiatief van Stichting Lezen en worden in 2021 gehouden van 20 t/m 30 januari.

De Nationale Voorleesdagen

Deze dagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om voor te gaan lezen. Bekende Nederlanders lezen voor op basisscholen en voor kleuters is een speciaal ontbijt om ze vroeg enthousiast te maken. Het doel van 'De Nationale Voorleesdagen' is het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier!

'De Nationale Voorleesdagen' worden geopend met Het Nationale Voorleesontbijt.

Een feestdag in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten