Dominion Day
Land / gebied: Nieuw-Zeeland (South Canterbury)
Nieuw-Zeeland 'Dominion Day' was een 'bank holiday' in Nieuw-Zeeland, maar wordt nu alleen nog in het zuiden van de regio Canterbury (op het Zuidereiland) gevierd als 'Provincial Anniversary Day' op de vierde maandag van september.

Op 26 september 1907 werd Nieuw-Zeeland door koning Eduard VII uitgeroepen als autonoom dominion, een volledig zelf-regerend onderdeel van het Britse Rijk.

Alhoewel 'Dominion Day' geen officiële feestdag (meer) is, gaan er stemmen op deze dag tot 'Nationale Dag' van Nieuw-Zeeland te maken, omdat Waitangi Day (de huidige nationale dag) geassocieerd wordt het schenden van de rechten van Maori.

In het noorden en midden van de regio Canterbury wordt op Christchurch Show Day de provinciale feestdag gevierd.

Een feestdag in Nieuw-Zeeland.