Donderdag Meppeldag
jaarlijks op zes donderdagen in juli en augustus

Donderdag Meppeldag

Datum: donderdag 26 juli 2018
Land / gebied: Nederland (Meppel)
Nederland 'Donderdag Meppeldag' (afkorting: DMD) is een gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks in de zomervakantie in Meppel wordt gehouden. De 'Donderdag Meppeldag' vindt plaats gedurende zes opeenvolgende donderdagen in juli en augustus. In 2018 wordt 'Donderdag Meppeldag' georganiseerd op 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus, 23 augustus en 30 augustus. Citymarketing, muziek, theater, cultuur en vele andere vormen van entertainment staan centraal.

Iedere 'Donderdag Meppeldag' heeft een eigen thema. Veel van deze thema's keren jaarlijks terug, zoals het Straattheaterfestival en de Amsterdamse Dag (Mokum in Meppel).

• 26 juli 2018: Pop & Puppet
  • 2 augustus 2018: Muziek op straat
  • 9 augustus 2018: Straattheaterfestival
  • 16 augustus 2018: Amsterdamse Dag
  • 23 augustus 2018: Soul & Rock'n Roll
  • 30 augustus 2018: Dag van de Lach

• Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn o.a. een kinderrommelmarkt, pleinenfestival met live-muziek, rondritten door de stad, exposities, grachtenconcerten en een wekelijks markt.

De laatste 'Donderdag Meppeldag' wordt 's avonds traditioneel afgesloten met een optocht van praal- en reclamewagens van bedrijven en verenigingen uit Meppel en omstreken met diverse muziekkorpsen en een showband.

In 1960 werd de eerste 'Donderdag Meppeldag' gehouden en is een begrip geworden in de stad en regio.