Donderdag Meppeldag
Land / gebied: Nederland (Meppel)
Nederland 'Donderdag Meppeldag' is een gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks in de zomervakantie in Meppel wordt gehouden. De 'Donderdag Meppeldag' vindt plaats gedurende vier opeenvolgende donderdagen in augustus. In 2024 wordt 'Donderdag Meppeldag' georganiseerd op . Citymarketing, muziek, theater, cultuur en vele andere vormen van entertainment staan centraal.

Iedere 'Donderdag Meppeldag' heeft een eigen thema. Veel van deze thema's keren jaarlijks terug, zoals het Straattheaterfestival en de Amsterdamse Dag (Mokum in Meppel). Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn o.a. een kinderrommelmarkt, pleinenfestival met live-muziek, rondritten door de stad, exposities, grachtenconcerten en een wekelijks markt.

De laatste 'Donderdag Meppeldag' wordt 's avonds traditioneel afgesloten met een optocht van praal- en reclamewagens van bedrijven en verenigingen uit Meppel en omstreken met diverse muziekkorpsen en een showband.

In 1960 werd de eerste 'Donderdag Meppeldag' gehouden en is een begrip geworden in de stad en regio.