maandag 20 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Donderdag Meppeldag
Datum:
jaarlijks op zes donderdagen in juli en augustus

Donderdag Meppeldag

Datum: 22 juli, 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus en 26 augustus 2021
Land / gebied: Nederland (Meppel)
Nederland 'Donderdag Meppeldag' is een gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks in de zomervakantie in Meppel wordt gehouden. De 'Donderdag Meppeldag' vindt plaats gedurende zes opeenvolgende donderdagen in juli en augustus. In 2021 wordt 'Donderdag Meppeldag' georganiseerd op 22 juli, 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus en 26 augustus. Citymarketing, muziek, theater, cultuur en vele andere vormen van entertainment staan centraal.

Iedere 'Donderdag Meppeldag' heeft een eigen thema. Veel van deze thema's keren jaarlijks terug, zoals het Straattheaterfestival en de Amsterdamse Dag (Mokum in Meppel). Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn o.a. een kinderrommelmarkt, pleinenfestival met live-muziek, rondritten door de stad, exposities, grachtenconcerten en een wekelijks markt.

De laatste 'Donderdag Meppeldag' wordt 's avonds traditioneel afgesloten met een optocht van praal- en reclamewagens van bedrijven en verenigingen uit Meppel en omstreken met diverse muziekkorpsen en een showband.

In 1960 werd de eerste 'Donderdag Meppeldag' gehouden en is een begrip geworden in de stad en regio.

Een feestdag in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten