donderdag 9 juli 2020

Wereld Feesten Almanak

Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor het laatste nieuws.

Drie Grote Hiërarchen
jaarlijks op 30 januari

Datum: zaterdag 30 januari 2021
Land / gebied: Griekenland
Religie: Christendom (Oosters-katholieke Kerk)
GriekenlandChristendom Τριών Ιεραρχών. Jaarlijks op 30 januari. De 'Drie Grote Hiërarchen' zijn Basilius van Caesarea, Johannes Chrysostomus en Gregorius van Nazianze.

Ze waren zeer invloedrijke bisschoppen van de vroege kerk, die een cruciale rol hebben gespeeld in het vormgeven van de christelijke theologie. De drie worden vereerd als heiligen in de oosterse orthodoxie, katholicisme, anglicaanse en andere christelijke kerken.

Een feestdag in Griekenland.