maandag 26 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Geboortedag Imam Ali zoon van Mohammed Al Hadi
Datum:
25 juli 2021
15 juli 2022

Geboortedag Imam Ali zoon van Mohammed Al Hadi

Datum: zondag 25 juli 2021
Land / gebied: Wereld (Sjiieten)
Religie: Islam (Sjiisme)
Islam 15 Dhu 'l-Hidja. Imam Ali zoon van Mohammed Al Hadi (Ali ibn Muhammad, de tiende imam) werd geboren op 15-12-212 van de islamitische jaartelling dat gelijk staat aan 09-03-828 van de westerse kalender.

Geboortedag Imam Ali zoon van Mohammed Al HadiAli ibn Muhammad (828-868) is een van de twaalf imams, de nakomelingen van de islamitische profeet Mohammed via zijn dochter Fatima en zijn neefje en schoonzoon Imam Ali (de eerste imam). Hij wordt al-Hadi, al-Naqi, Ali Naki (De Gids, De Pure) genoemd. Imam Ali ibn Muhammad versterkte de netwerken in de Shi'a-gemeenschap. Hij stuurde ze instructies en kreeg in ruil financiële steun van de gelovigen en religieuze volgers.

Hij werd geboren in Surayya, een dorp vlak bij Medina (Saoedi-Arabië). Volgens sjiieten vergiftigd in Samarra (Irak) op bevel van kalief Al-Mu'tazz. Begraven in de Gouden Moskee in Samarra.

Zie ook

Actueel

Komende feesten