Geboortedag Imam Ali zoon van Mohammed Al Hadi
Land / gebied: Wereld (Sjiieten)
Religie: Islam (Sjiisme)
Islam 15 Dhu 'l-Hidja. Imam Ali zoon van Mohammed Al Hadi (Ali ibn Muhammad, de tiende imam) werd geboren op 15-12-212 van de islamitische jaartelling dat gelijk staat aan 09-03-828 van de westerse kalender.

Geboortedag Imam Ali zoon van Mohammed Al HadiAli ibn Muhammad (828-868) is een van de twaalf imams, de nakomelingen van de islamitische profeet Mohammed via zijn dochter Fatima en zijn neefje en schoonzoon Imam Ali (de eerste imam). Hij wordt al-Hadi, al-Naqi, Ali Naki (De Gids, De Pure) genoemd. Imam Ali ibn Muhammad versterkte de netwerken in de Shi'a-gemeenschap. Hij stuurde ze instructies en kreeg in ruil financiële steun van de gelovigen en religieuze volgers.

Hij werd geboren in Surayya, een dorp vlak bij Medina (Saoedi-Arabië). Volgens sjiieten vergiftigd in Samarra (Irak) op bevel van kalief Al-Mu'tazz. Begraven in de Gouden Moskee in Samarra.