Guru Angad Dev Ji
Land / gebied: Wereld (Sikhs)
Religie: Sikhisme
Sikhisme Goeroe Angad, ook bekend als Lehna of Lahina, was de tweede van de tien goeroes van het sikhisme.

Hij werd geboren op 31 maart 1504 en werd goeroe op 7 september 1539 en trad in de voetsporen van Goeroe Nanak, de stichter van het sikhisme.

Onder Goeroe Angad werden de geloofsprincipes die onder Goeroe Nanak nog betrekkelijk vaag waren, preciezer vastgelegd. Hij pleitte onder meer voor de volledig overgave aan de Wil van God en de afkeuring van exhibitionisme en schijnheiligheid. Ook standaardiseerde hij het Gurmukhi-schrift. Onder Angad werden lokale scholen opgericht waarop in het Punjabi (de regionale taal in Punjab) in plaats van in het traditionele Sanskriet lesgegeven werd. Angad zag het belang van een goede opleiding en benadrukte zijn ideaal van een heldere geest.

Voordat hij stierf op 29 maart 1552, benoemde hij Goeroe Amar Dās tot zijn opvolger en derde goeroe van de sikhs.