Inti Raymi
Land / gebied: Peru (Cusco)
Peru Tijdens de 'Inti Raymi' ("Festival van de Zon") - het belangrijkste feest van de Inca's - wordt de winterzonnewende gevierd.

De datum is mede bepaald door de christelijke kalender: 24 juni is namelijk de dag van Johannes de Doper, vgl. Sint Jansfeest.

De meeste activiteiten vinden plaats in Cusco en een van de hoofdevenementen is een in Sacsayhuamán nagespeeld Inca-drama.

Inti Raymi
'Inti Raymi' was een religieuze ceremonie van het Inca-rijk ter ere van de god Inti, een van de meest aanbeden goden van de Inca's. Volgens Garcilaso de la Vega creëerde Sapa Inca Pachacuti 'Inti Raymi' om de kortste dag te vieren. Sinds 1944 wordt 'Inti Raymi' jaarlijks op 24 juni gevierd met een show bij Sacsayhuamán, een toeristische bezienswaardigheid.

Een feestdag in Peru.