Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen
Land / gebied: Verenigde Naties
De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot 'Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen' (International Day for the Elimination of Violence against Women). Ter herdenking van de brute moord op drie politieke activistes in de Dominicaanse Republiek in 1960.

In de Dominicaanse republiek werden de drie vrouwen standrechtelijk geëxecuteerd. De drie zussen (Patria, Minerva en Antonia Mirabel) voerden openlijk en met succes oppositie tegen dictator Rafael Leónidas Trujillo.

Het is treurig dat in alle maatschappijen, in meerdere of mindere mate, vrouwen en meisjes te lijden hebben van lichamelijke, seksuele en psychologische mishandeling, ongeacht inkomensniveau, klasse of cultuur.