zondag 1 augustus 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Fête Nationale de la Concorde
Datum:
jaarlijks op 24 april

Fête Nationale de la Concorde

Datum: zaterdag 24 april 2021
Land / gebied: Niger
Soort: Nationale feestdag
Niger Nationale feestdag in Niger ter herinnering aan het einde van de Eerste Toearegopstand. Op deze dag zijn alle bedrijven en overheids- en onderwijsinstellingen gesloten. Fête Nationale de la Concorde / Journée Nationale de la Concorde.

De Eerste Toearegopstand (1990-1995) was een opstand door verschillende Toearegstammen die in Niger en Mali woonden met het doel om meer autonomie, of zelfs een eigen staat, te verwerven. De opstand ontstond in de periode na een grote regionale hongersnood in de jaren tachtig, met veel vluchtelingen tot gevolg. Op 24 april 1995 ondertekenden de regering van Niger en de belangrijkste rebellengroepen een vredesverdrag.

Sinds 2009 wordt op deze dag ook het einde van de hernieuwde Toearegopstand van 2007 gevierd. Tolerantie tussen culturen, vrede en sociale rechtvaardigheid krijgen in Niger op 'Fête Nationale de la Concorde' extra aandacht. Er zijn straatfeesten en er worden educatieve en culturele evenementen georganiseerd. Ook houdt de president van Niger een toespraak.

Een feestdag in Niger.

Zie ook

Actueel

Komende feesten