woensdag 23 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Kunstendag voor Kinderen
Datum:
15 november 2020
21 november 2021

Kunstendag voor Kinderen

Datum: zondag 15 november 2020
Land / gebied: België (Vlaanderen)
Soort: Cultureel
België Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de 'Kunstendag voor Kinderen'. Op die dag kunnen kinderen tot twaalf jaar (en hun familie) een hele dag kunst beleven. De 9e editie van de 'Kunstendag voor Kinderen' vindt plaats op 15 november 2020.

Kunstendag voor KinderenAlle kunsten komen aan bod: theater, film, muziek, dans, architectuur, literatuur, beeldende kunst en combinaties daarvan. Kinderen kunnen voorstellingen bijwonen, zich op een tentoonstelling laten rondleiden of aan een workshop meedoen. Er is aan iedereen gedacht: aan erg jonge en iets oudere kinderen, tot twaalf jaar. Hun (groot)ouders, ooms, tantes, broers en zussen zijn even welkom.

'Kunstendag voor Kinderen' is een initiatief van de Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur en bestaat sinds 2012. Het initiatief wil het draagvlak voor de kunsten verbreden door in te zetten op kinderen en families als nieuw publiek. Kunst- en cultuurhuizen bieden op deze dag activiteiten aan, die kinderen tot 12 jaar (en hun familie) confronteren met kunst en/of met kunstenaars. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media zorgt voor een promotiecampagne in de media en op kleuter- en basisscholen.

Een feestdag in België.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten