Olifantenfestival Surin
Land / gebied: Thailand (Surin)
Soort: Traditioneel, Folkloristisch
Thailand Olifantenfestival SurinSurin Elephant Round-Up. De derde week van november staat in Surin (Thaland) geheel in het teken van olifanten. Tijdens dit jaarlijks terugkerend festival kun je de grootste groep olifanten ter wereld bij elkaar zien. Meer dan driehonderd dieren nemen op de derde zaterdag van november deel aan verschillende soorten spectaculaire shows.

Veel van deze olifanten komen uit Ban Ta Klang Elephant Village, een dorp dat zo'n vijftig kilometer van Surin gelegen is, waar ze verblijven in een opvangtehuis voor olifanten en deel uitmaken van het dagelijks leven.

Vanwege de warmte vindt het festival plaats tussen 8:00 en 11:00 uur 's morgens. Als opening lopen alle olifanten dicht langs de tribunes. Verder bestaat de show uit dressuurwerk: olifant beschildert t-shirt, olifant staat op voorpoten, olifant speelt voetbal. Daarnaast wordt er de spannende strijd uitgebeeld die de koning van Thailand in de zestiende eeuw voerde tegen Birma. Ook is er een demonstratie te zien hoe wilde olifanten vroeger werden gevangen en getraind.

In de week voor het festival - dat bezoekers uit de hele wereld trekt - lopen de reuzen in een grote karavaan naar Surin. Alle olifanten hebben een persoonlijke verzorger die hen constant in de gaten houdt. Op zondagochtend wordt de show herhaald.

Een feestdag in Thailand.