Moshoeshoe's Day
Land / gebied: Lesotho
Lesotho Moshoeshoe's Day'Moshoeshoedag' is jaarlijks een nationale feestdag in Lesotho ter nagedachtenis aan de sterfdag van de stichter van het land op 11 maart 1870.

Moshoeshoe I (geb. ca. 1786) was van 1822 tot 1870 stamhoofd van de Basotho en stichter van Basutoland, het tegenwoordige Lesotho. Zijn dynastie regeert tegenwoordig nog steeds over het koninkrijk Lesotho.

In Maseru - de hoofdstad van het land - wordt er eer betoond bij het standbeeld van Moshoeshoe. De koning, de minister-president en hoogwaardigheidsbekleders houden er toespraken over de geschiedenis en het leven van de stichter van het land.

'Moshoeshoedag' werd vroeger op 12 maart gevierd, de dag dat in 1868 Basutoland een Brits protectoraat werd.

Een feestdag in Lesotho.