Wereld Vrijheidsdag
Land / gebied: Wereld
De 'Wereld Vrijheidsdag' (World Freedom Day) wordt jaarlijks op 9 november op verschillende plaatsen in de wereld gevierd met een of andere happening. Deze dag valt samen met de val van de Berlijnse muur en is in 2001 ingesteld door president George W. Bush.

Op 9 november 1989 stroomden Oost-Duitse burgers door de muur naar het 'vrije' westen. Het gevolg was dat het Sovjet imperium en het communisme (als organisatie) in elkaar stortten.

Ter herinnering daaraan zei George W. Bush in een toespraak dat nu de meeste van midden en oost Europese landen verlost zijn van de Sovjet overheersing en nu deel uitmaken van dat vrije westen als succesvolle democratieën en met elkaar verbonden zijn voor het streven naar vrede en vrijheid.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).