vrijdag 30 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Wereld Vrijheidsdag
Datum:
jaarlijks op 9 november

Wereld Vrijheidsdag

Datum: maandag 9 november 2020
Land / gebied: Wereld
De 'Wereld Vrijheidsdag' (World Freedom Day) wordt jaarlijks op 9 november op verschillende plaatsen in de wereld gevierd met een of andere happening. Deze dag valt samen met de val van de Berlijnse muur en is in 2001 ingesteld door president George W. Bush.

Op 9 november 1989 stroomden Oost-Duitse burgers door de muur naar het 'vrije' westen. Het gevolg was dat het Sovjet imperium en het communisme (als organisatie) in elkaar stortten.

Ter herinnering daaraan zei George W. Bush in een toespraak dat nu de meeste van midden en oost Europese landen verlost zijn van de Sovjet overheersing en nu deel uitmaken van dat vrije westen als succesvolle democratieën en met elkaar verbonden zijn voor het streven naar vrede en vrijheid.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).

Zie ook

Actueel

Komende feesten