vrijdag 17 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Dag van de heilige Maron
Datum:
jaarlijks op 9 februari

Dag van de heilige Maron

Datum: woensdag 9 februari 2022
Land / gebied: Libanon
Libanon Saint Maron's Day. Nationale feestdag in Libanon, jaarlijks op 9 februari. Maron leefde in de vierde eeuw en is binnen het christendom, met name binnen Libanese (en Syrische) kerken, een heilige. Hij was een christenmonnik, wiens missioneringsactiviteiten aan de basis liggen van de kerstening van Libanon.

Dag van de heilige MaronMaron woonde in het huidige Syrië, aan de rivier de Orontes, waar hij een voorchristelijk heiligdom verbouwde tot een klooster. Van daaruit verspreidden zijn volgelingen de christelijke boodschap over het gehele Midden-Oosten.

Later in zijn leven trok Maron zich als kluizenaar terug in het Taurusgebergte nabij Antiochië. Hij leefde er in open lucht zonder bescherming tegen zon, regen, sneeuw. Maron was een mysticus en wordt beschouwd als de vader van spirituele en monastieke beweging die zich ontwikkelde tot de Maronitische Kerk. Theodoret, bisschop van Cyr, maakt melding van vele wonderbaarlijke genezingen die Maron zou hebben bewerkstelligd.

Na Marons dood in 410 werd zijn graf een pelgrimsoord.

Een feestdag in Libanon.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten