Werelderfgoeddag
Land / gebied: Internationaal (UNESCO)
Sinds 1982 vindt op 18 april 'Werelderfgoeddag' (World Heritage Day) plaats. Officieel: 'International Day for Monuments and Sites' (Internationale Dag voor Monumenten en Locaties).

Deze dag is een initiatief van ICOMOS (International Council on Monuments and Sites) en werd in 1983 officieel erkend door UNESCO. Het doel is om het bewustzijn te vergroten over de diversiteit en de kwetsbaarheid van het culturele erfgoed van de mensheid en de inspanningen te benadrukken die nodig zijn voor de bescherming en het behoud ervan.

ICOMOS houdt zich bezig met het behoud van culturele monumenten zoals gebouwen, historische steden, cultuurlandschappen en archeologische vindplaatsen. De organisatie is vooral bekend als adviseur van UNESCO op gebied van het culture erfgoed op de Werelderfgoedlijst.

Deze dag is ook bekend als 'Internationale Monumentendag'.