maandag 26 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Werelderfgoeddag
Datum:
jaarlijks op 18 april

Werelderfgoeddag

Datum: zondag 18 april 2021
Land / gebied: Internationaal (UNESCO)
Sinds 1982 vindt op 18 april 'Werelderfgoeddag' (World Heritage Day) plaats. Officieel: 'International Day for Monuments and Sites' (Internationale Dag voor Monumenten en Locaties).

Deze dag is een initiatief van ICOMOS (International Council on Monuments and Sites) en werd in 1983 officieel erkend door UNESCO. Het doel is om het bewustzijn te vergroten over de diversiteit en de kwetsbaarheid van het culturele erfgoed van de mensheid en de inspanningen te benadrukken die nodig zijn voor de bescherming en het behoud ervan.

ICOMOS houdt zich bezig met het behoud van culturele monumenten zoals gebouwen, historische steden, cultuurlandschappen en archeologische vindplaatsen. De organisatie is vooral bekend als adviseur van UNESCO op gebied van het culture erfgoed op de Werelderfgoedlijst.

Deze dag is ook bekend als 'Internationale Monumentendag'.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten