zondag 16 januari 2022

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Zhonghe Festival
Datum:
4 maart 2022
21 februari 2023

Zhonghe Festival

Datum: vrijdag 4 maart 2022
Land / gebied: China
Soort: Traditioneel, Folkloristisch (Lentefeest)
China Het 'Feest van de Blauwe Draak' (Zhonghe Festival) is een traditionele Chinese feestdag, jaarlijks op de tweede dag van de tweede maand. Van oorsprong een landbouwfeest, waarop de eerste tekenen van de komst van de lente worden gevierd.

Het 'Feest van de Blauwe Draak' wordt vooral op het platteland gevierd. In de steden van China (of in het buitenland) is er voor dit feest nauwelijks aandacht. Gebruiken en gewoontes zijn o.a. het huis schoonmaken, naar de kapper gaan en 'drakenvoedsel' eten.

Zhonghe Festival
Ook: Longtaitou Festival / Eryueer Festival. Longtaitou betekent letterlijk 'de draak tilt zijn hoofd op'. De draak is heerser over de regen en boeren hopen op gunstige omstandigheden om te ploegen en te zaaien.

Een feestdag in China.

Verder lezen

Zie ook

Actueel

Komende feesten