Zhonghe Festival
Land / gebied: China
Soort: Traditioneel, Folkloristisch (Lentefeest)
China Het 'Feest van de Blauwe Draak' (Zhonghe Festival) is een traditionele Chinese feestdag, jaarlijks op de tweede dag van de tweede maand. Van oorsprong een landbouwfeest, waarop de eerste tekenen van de komst van de lente worden gevierd.

Het 'Feest van de Blauwe Draak' wordt vooral op het platteland gevierd. In de steden van China (of in het buitenland) is er voor dit feest nauwelijks aandacht. Gebruiken en gewoontes zijn o.a. het huis schoonmaken, naar de kapper gaan en 'drakenvoedsel' eten.

Zhonghe Festival
Ook: Longtaitou Festival / Eryueer Festival. Longtaitou betekent letterlijk 'de draak tilt zijn hoofd op'. De draak is heerser over de regen en boeren hopen op gunstige omstandigheden om te ploegen en te zaaien.

Een feestdag in China.