Dag van de Grondwet
Land / gebied: Thailand
Soort: Nationale feestdag
Thailand Op 10 december wordt jaarlijks stilgestaan bij de aanname van de eerste grondwet van Thailand in 1932. De 'Dag van de Grondwet' is een nationale feestdag (vrije dag) voor de Thai.

De Siamese staatsgreep van 1932 veranderde het land van een absolute tot een constitutionele monarchie. De militairen kwamen aan de macht door een geweldloze staatsgreep en stelden de eerste grondwet op. Alhoewel het een inperking van zijn macht betekende, werd deze ondertekend door koning Rama VII.

Het nieuwe regime werd geleid door een groep kolonels - bekend als 'Khana Ratsadon' = volkspartij - die in december 1932 Thailands eerste van vele grondwetten produceerden, met een parlement dat half benoemd en half verkozen was.

Een feestdag in Thailand.