Wereld Feesten Almanak


Dag van de Filosofie
Datum:
16 april 2016
Dag van de Filosofie

Datum:
Land / gebied: Nederland
Nederland De 'Dag van de Filosofie 2016' zal plaatsvinden op zaterdag 16 april 2016 (12.45 - 22.00 uur) in theater De NWE Vorst in Tilburg en zal aansluiten bij het thema van de Maand van de Filosofie 2016: 'Over de grens'.

De Dag van de Filosofie is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt in het kader van de nationale Maand van de Filosofie, traditiegetrouw de maand april.

In een gevarieerd programma van lezingen, debatten, interviews, masterclasses, documentaires en diverse kunstuitingen worden fundamentele vragen, verband houdend met het thema van dat jaar, onder de aandacht gebracht van een breed publiek met het doel om reflectie en meningsvorming te bevorderen.

De Dag van de Filosofie biedt een platform voor discussie o.a. aan deelnemers uit wetenschap, onderwijs, politiek, media, het bedrijfsleven en de kunsten. De Dag van de Filosofie trekt jaarlijks tussen de vijfhonderd en zevenhonderd bezoekers.

De eerste Dag van de Filosofie werd georganiseerd in 2003. Spraakmakende gasten waren sindsdien onder andere Peter Buwalda, Tomás Sedlácek, Arjo Klamer, Jan Siebelink, Peter Sloterdijk, Harry Mulisch, David van Reybrouck, Paul Cobben, Gerard Spong, A.F.Th. van der Heijden, Jos de Mul, Adriaan van Dis, Jaap Goedegebuure, Tariq Ramadan en prinses Mabel Wisse Smit.

Zie ook

Meer informatie (externe link)


Een feestdag in Nederland.