Dag van de Filosofie (Tilburg)
Land / gebied: Nederland (Tilburg)
Nederland De 'Dag van de Filosofie' is een jaarlijks evenement in Tilburg dat georganiseerd wordt in het kader van de nationale maand van de filosofie.

In een gevarieerd programma van lezingen, debatten, interviews, masterclasses, documentaires en diverse kunstuitingen worden fundamentele vragen, verband houdend met het thema van dat jaar, onder de aandacht gebracht van een breed publiek met het doel om reflectie en meningsvorming te bevorderen.

De 'Dag van de Filosofie' biedt een platform voor discussie o.a. aan deelnemers uit wetenschap, onderwijs, politiek, media, het bedrijfsleven en de kunsten. De 'Dag van de Filosofie' trekt jaarlijks tussen de vijfhonderd en zevenhonderd bezoekers.

De eerste 'Dag van de Filosofie' werd georganiseerd in 2003. Spraakmakende gasten waren sindsdien onder andere Peter Buwalda, Tomás Sedlácek, Arjo Klamer, Jan Siebelink, Peter Sloterdijk, Harry Mulisch, David van Reybrouck, Paul Cobben, Gerard Spong, A.F.Th. van der Heijden, Jos de Mul, Adriaan van Dis, Jaap Goedegebuure, Tariq Ramadan en prinses Mabel Wisse Smit.

De 'Dag van de Filosofie' is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt in het kader van de nationale Maand van de Filosofie, traditiegetrouw in de maand april. Door heel België en Nederland worden filosofische programma's, lezingen, debatten en festivals georganiseerd.

In België wordt in de maand april in Gent ook een Dag van de Filosofie gehouden.