National Heroes and Benefactors Day
Land / gebied: Belize
Soort: Nationale feestdag
Belize Deze 'Nationale Dag van Helden en Weldoeners' (voorheen 'Baron Bliss Day') valt jaarlijks op de maandag die het dichtst bij 9 maart valt.

Tot 2008 was deze dag alleen gewijd aan Baron Henry Edward Ernest Victor Bliss (gestorven 9 maart 1926), een Brits filantroop die zijn vermogen naliet aan Belize. Tegenwoordig worden ook andere weldoeners en helden geëerd op deze dag. Naast de kranslegging bij het graf van Baron Bliss, is dit vooral een vrolijke dag die gekleurd wordt met veel culturele activiteiten, zeilraces en vliegerwedstrijden. Vooral beroemd (en berucht) is La Ruta Maya Belize River Challenge.

Als 9 maart op vrijdag, zaterdag of zondag valt wordt de dag verschoven naar de daarop volgende maandag. Als 9 maart op een dinsdag, woensdag of donderdag valt wordt de dag verschoven naar de maandag ervoor.

Een feestdag in Belize.