Burendag
Land / gebied: Nederland
Nederland 'Burendag' vindt in 2024 plaats op zaterdag 21 september. 'Burendag' is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt op de vierde zaterdag van september gehouden. 'Burendag' is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen met je buren en de buurt viert. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

Op initiatief van Douwe Egberts werd in 2006 voor het eerst 'Burendag' in Nederland gevierd. Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een landelijk fenomeen dat in het teken staat van het vieren en bevorderen van contact tussen de buren.

In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen en mensen. Met 'Burendag' willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.

Burendag
HKH Máxima maakt het thema van Burendag 2008 bekend.

Buren van Nederland zijn positief over hun buurt en willen op 'Burendag' graag de handen uit de mouwen steken, een gezellig kopje koffie drinken met de buren of een buurtfeest vieren in de straat.

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke 'Burendag'!

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Voor buurtorganisaties is het mogelijk bij het Oranje Fonds een aanvraag tot max. € 400 in te dienen om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren.

Een feestdag in Nederland.