Casimir Pulaski Day
Land / gebied: Verenigde Staten (Illinois)
Verenigde Staten Een officiële feestdag in de staat Illinois op de eerste maandag in maart ter gelegenheid van de geboortedag van Casimir Pulaski, een Poolse soldaat die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten. Vooral een feestelijke dag in gebieden waar veel Poolse afstammelingen wonen.

Kazimierz Pułaski (verengelst: Casimir Pulaski) werd op 6 maart 1745 in Warschau geboren en was een Pools edelman en militair. Benjamin Franklin haalde Pulaski naar de Verenigde Staten om te dienen in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog onder George Washington. Pulaski werd generaal en hervormde de Amerikaanse cavalerie. Hij sneuvelde op 11 oktober 1779 bij de 'Belegering van Savannah' op 34-jarige leeftijd.

Pulaski is één van de acht personen die postuum het Amerikaans staatsburgerschap is toegewezen.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).