Dag van de Russische Taal
Land / gebied: Verenigde Naties
De 'Dag van de Russische Taal' (UN Russian Language Day / День русского языка) wordt jaarlijks gehouden op 6 juni, de geboortedag van de Russische dichter Aleksandr Poesjkin. In 2010 ingesteld door de Verenigde Naties om cultureel begrip te bevorderen en de dialoog tussen mensen die een verschillende taal spreken te stimuleren. Meertaligheid en culture diversiteit worden op deze dag gevierd.

Het Russisch is één van de officiële talen van de Verenigde Naties (naast Engels, Frans, Spaans, Arabisch en Chinees).

Poesjkin wordt algemeen beschouwd als de grootste Russische dichter, en tevens als een van de grootste dichters uit de wereldliteratuur. Samen met andere grote Russische schrijvers, zoals Gogol, Toergenjev, Dostojevski, Tolstoj en Tsjechov behoort Poesjkin tot de zogenoemde gouden eeuw van de Russische literatuur.