zaterdag 19 september 2020

Dag van het Leger
jaarlijks op 25 april

Dag van het Leger

Datum: zondag 25 april 2021
Land / gebied: Noord-Korea
Noord-Korea Het Koreaanse Volksleger werd door Kim Il-sung opgericht op 25 april 1932 als een anti-Japans guerrillaleger.

Het Koreaanse Volksleger staat onder leiding van Kim Jong-un. Het vormt de strijdkrachten van Noord-Korea en bestaat uit de landmacht, de marine, de luchtmacht, de strategische raketmacht en speciale troepen. Met bijna 6 miljoen paramilitair personeel (25% van de Noord-Koreaanse bevolking) is het de grootste paramilitaire organisatie ter wereld.

Bij de streng bewaakte Koreaanse gedemilitariseerde zone staat het Noord-Koreaanse leger klaar om zich te verdedigen tegen de vijand.

Een feestdag in Noord-Korea.