Errol Barrow Day
Land / gebied: Barbados
Soort: Nationale feestdag
Barbados Sinds 1989 is de geboortedag van de eerste premier van Barbados, Errol Barrow, een officiële feestdag. Errol Barrow werd geboren op 21 januari 1920 en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het onafhankelijk worden van het land.

Vanaf 1966 was hij de eerste premier van het meest oostelijk gelegen eiland van de Antillen. Errol Barrow overleed plotseling op 1 juni 1987. In 1989 werd zijn geboortedag uitgeroepen tot nationale feestdag om zijn bijdrage aan de onafhankelijkheid van het land te herdenken. Op 'Errol Barrow Day' zijn de meeste winkels en bedrijven gesloten.

Errol Barrow Day
Op het $ 50 biljet van Barbados prijkt de beeltenis van Errol Barrow. Er is een park naar hem vernoemd, er staat een standbeeld in de hoofdstad Bridgetown en hij is een van de officiële nationale helden van het land.

Een feestdag in Barbados.