zaterdag 18 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Errol Barrow Day
Datum:
jaarlijks op 21 januari

Errol Barrow Day

Datum: vrijdag 21 januari 2022
Land / gebied: Barbados
Soort: Nationale feestdag
Barbados Sinds 1989 is de geboortedag van de eerste premier van Barbados, Errol Barrow, een officiële feestdag. Errol Barrow werd geboren op 21 januari 1920 en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het onafhankelijk worden van het land.

Vanaf 1966 was hij de eerste premier van het meest oostelijk gelegen eiland van de Antillen. Errol Barrow overleed plotseling op 1 juni 1987. In 1989 werd zijn geboortedag uitgeroepen tot nationale feestdag om zijn bijdrage aan de onafhankelijkheid van het land te herdenken. Op 'Errol Barrow Day' zijn de meeste winkels en bedrijven gesloten.

Errol Barrow Day
Op het $ 50 biljet van Barbados prijkt de beeltenis van Errol Barrow. Er is een park naar hem vernoemd, er staat een standbeeld in de hoofdstad Bridgetown en hij is een van de officiële nationale helden van het land.

Een feestdag in Barbados.

Zie ook

Actueel

Komende feesten