zondag 20 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Ontstaan VAE in 1971
Datum:
jaarlijks op 2 december

Ontstaan VAE in 1971

Datum: woensdag 2 december 2020
Land / gebied: Verenigde Arabische Emiraten
Soort: Nationale feestdag
Verenigde Arabische Emiraten De 'Nationale Dag' van de Verenigde Arabische Emiraten. Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Umm-al-Quwain, Ajman, Fujairah en - sinds 1972 - Ras-al-Khaimah vormen samen de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

In de 19e eeuw wist het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië geleidelijk zijn invloed in de regio uit te breiden door middel van een serie van vredes- en protectoraatsverdragen met de individuele emiraten. Deze zogenaamde "Trucial States" gingen in 1971 op in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en vormen sindsdien een federale staat, samengesteld uit de emiraten Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Umm-al-Quwain, Ajman, Fujairah en - sinds 1972 - Ras-al-Khaimah.

Verenigde Arabische Emiraten

De cultureel aanverwante staten Bahrein en Qatar waren uitgenodigd deel uit te maken van de VAE maar kozen uiteindelijk voor zelfstandigheid.

Sinds hun oprichting hebben de VAE een spectaculaire economische ontwikkeling doorgemaakt, dankzij de zeer omvangrijke olie- en gasvoorraden met name in Abu Dhabi. Abu Dhabi is als gevolg van zijn energierijkdom het meest welvarende en invloedrijke emiraat in de VAE.

Een feestdag in de Verenigde Arabische Emiraten.

Zie ook

Actueel

Komende feesten