Europese Dag van de Logopedie
Land / gebied: Europa
Op 6 maart is het 'Europese Dag van de Logopedie' (Europese Dag van de Spraak- en Taaltherapie). Deze dag staat in het teken van taalontwikkelingsstoornissen en de invloed op het lezen en schrijven.

De (Europese) Dag van de Logopedie is opgericht om aandacht te vragen voor spraakontwikkeling voor peuters tot 4 jaar. Deze dag wordt in heel Europa aangegrepen om allerlei campagnes te starten om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

Deze dag is opgericht door de CPLOL ('Standing Liaison Committee of Speech and Language Therapists / Logopedists in the European Union'). De afkorting CPLOL is Frans en staat voor "Comité Permanent de Liaison des Orthophonistes / Logopedes de l'Union Européenne".

De dag heet officieel 'European Day of SLT / European Day of Speech and Language Therapy'.