vrijdag 18 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Feest van het Waalse Gewest
Datum:
20 september 2020
19 september 2021

Feest van het Waalse Gewest

Datum: zondag 20 september 2020
Land / gebied: België (Wallonië)
België Fête de Wallonie (Feest van Wallonië). Derde zondag van september. Het 'Feest van het Waalse Gewest' is de feestdag van het Waalse gewest en wordt elk jaar op de derde zondag van september gevierd.

In Namen, de hoofdstad van Wallonië, duurt dit feest het gehele weekend, en wordt door tienduizenden bezocht.

Het herinnert aan de deelname van de Walen tijdens de Belgische Revolutie of omwenteling van 1830. Dat was een burgerlijke revolutie tegen de Nederlandse koning Willem I die tot de onafhankelijkheid van België heeft geleid.

Het Waals Gewest is een deelstaat van België met als hoofdstad Namen. Het gewest omvat het grondgebied van de provincies Waals-Brabant, Namen, Luxemburg, Henegouwen en Luik. Het gewest heeft een eigen "Waals parlement" en een eigen regering die zetelt in de gewestelijke hoofdstad.

Zie ook:
 • Dag van de Franse Gemeenschap
 • Feestdag van Vlaanderen
 • Dag van de Duitstalige Gemeenschap

 • Een feestdag in België.

  Verder lezen

  Meer informatie (externe link)

  Zie ook

  Actueel

  Komende feesten