Dag van de Franse Gemeenschap
Land / gebied: België
Soort: Folkloristisch
België Elk jaar op 27 september viert de Franstalige Gemeenschap van België haar cultuur en eigenheid met 'Fête de la Communauté Française'. Ter gelegenheid daarvan worden verschillende evenementen georganiseerd. Scholen in Wallonië zijn op deze dag gesloten.

Dag van de Franse GemeenschapEen Waalse stad zal worden aangewezen als hoofdstad en is vanaf dan het centrum van de feestelijkheden met onder andere optredens van volkszangers, klassieke concerten en exposities. Maar ook in de andere Waalse steden gaan de festiviteiten niet onopgemerkt voorbij. Theaters en culturele centra van de Franse Gemeenschap openen gratis hun deuren en bioscopen vertonen gratis een selectie culturele films. Ook veel animatie in Brussel, zoals een ambachtsmarkt van producten uit de Franse Gemeenschap en vuurwerk 's avonds.

Datum ter herdenking van de overwinning (in 1830) van de patriotten op de Hollandse troepen in het Park van Brussel (Warandepark).

De feestdag van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams Gewest is op 11 juli. Het is de herdenking van de Guldensporenslag op 11 juli 1302 bij Kortrijk. Op de derde zondag van september wordt het Feest van het Waalse Gewest gehouden. De Dag van de Duitstalige Gemeenschap vindt jaarlijks plaats op 15 november.

Een feestdag in België.