zondag 16 januari 2022

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Internationale Dag van de Geweldloosheid
Datum:
jaarlijks op 2 oktober

Internationale Dag van de Geweldloosheid

Datum: zondag 2 oktober 2022
Land / gebied: Verenigde Naties
International Day of Non-Violence. Uitgeroepen door de Verenigde Naties vanwege de geboortedag van Mahatma Gandhi (2 oktober 1869).

Gandhi was de leider van het geweldloze verzet in India waardoor de Engelsen het land verlieten. Tijdens deze dag leert de VN mensen over de mogelijkheden van geweldloosheid.

"De Verenigde Naties, zich bewust dat geweldloosheid, tolerantie, het volledige respect voor alle mensenrechten en fundamentele vrijheden van allen, de democratie, de ontwikkeling, het wederzijds begrip en respect voor de diversiteit, intergerelateerde thema's zijn die zich onderling versterken, bevestigen het universele belang van het principe van geweldloosheid met de wens een cultuur van vrede, tolerantie begrip en geweldloosheid zeker te stellen, en besluiten de Internationale Dag van Geweldloosheid in acht te nemen op 2 oktober van elk jaar dit uitroepend tot een wereldwijde dag opgedragen aan de viering en de verspreiding van de boodschap van geweldloosheid."

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten