maandag 26 juli 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Internationale Dag van de Onschuldige Kinderen
Datum:
jaarlijks op 4 juni

Internationale Dag van de Onschuldige Kinderen

Datum: vrijdag 4 juni 2021
Land / gebied: Verenigde Naties
Jaarlijks op 4 juni een internationale dag voor kinderen die slachtoffer zijn van agressie. Centraal staat de (verborgen) pijn van kinderen die slachtoffer zijn van fysieke, mentale en emotionele mishandeling tijdens gewapende conflicten.

De 'Internationale Dag van de Onschuldige Kinderen' (International Day of Innocent Children Victims of Aggression) werd door de Verenigde Naties ingesteld om de Palestijnse en Libanese kinderen te herdenken die het slachtoffer werden van agressie tijdens de Israëlisch-Libanese Oorlog. Op 4 juni 1982 vond de eerste aanval van de Israëlische luchtmacht plaats op verschillende steden in Libanon, waarbij veel onschuldige kinderen om het leven kwamen.

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten