Internationale Dag van de Vermiste Kinderen
Land / gebied: Internationaal
Sinds 2001 wordt jaarlijks op 25 mei de 'Internationale Dag van de Vermiste Kinderen' (International Missing Children's Day) gehouden. Het symbool van deze dag is het vergeet-mij-nietje. Er wordt extra aandacht gevraagd voor vermiste kinderen en de gevolgen voor de achterblijvers.

Op 25 mei 1979 werd het zesjarige jongetje Etan Patz uit New York gekidnapt en later vermoord. De vader van Etan - Stan Patz - deed al het mogelijke om de jongen te vinden en begon een campagne waarbij foto's van vermiste kinderen op kartonnen melkpakken werden afgedrukt. Hierdoor groeide de publieke aandacht voor vermiste kinderen in de Verenigde Staten. Naar aanleiding daarvan riep in 1983 toenmalig president Ronald Reagan 25 mei uit tot de "National Missing Children's Day".

Sinds 2001 is dit officieel een internationale dag waarop het wereldwijde probleem van kinderontvoeringen centraal staat. Er wordt stilgestaan bij de nog vermiste kinderen en bij hen die zijn teruggekeerd. Ook wordt er voorlichting gegeven aan ouders over hoe ze hun kinderen kunnen beschermen.

Via politie.nl kan jij helpen vermiste kinderen op te sporen.