maandag 27 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Nationale Dag
Datum:
8 oktober 2021
27 september 2022

Nationale Dag

Datum: vrijdag 8 oktober 2021
Land / gebied: Maldiven
Soort: Nationale feestdag
Maldiven 1 Rabi' al-Awwal. Jaarlijks wordt op de eerste dag van de islamitische maand Rabi' al-Awwal op de Maldiven de 'Nationale Dag' gevierd. Ter herinnering aan het verslaan van de Portugezen in 1573 door Muhamadhu Thakurufaanu al-A'uẓam.

De Maldiven (of: Malediven) zijn voor het grootste gedeelte van hun geschiedenis onafhankelijk geweest, met uitzondering van slechts enkele korte perioden waarvan de Portugese overheersing in de 16e eeuw de langste was.

In 1558 veroverden de Portugezen de stad Malé - de belangrijkste stad en huidige hoofdstad van de eilandengroep - en bouwden er een fort. Sultan Ali VI werd vermoord en 15 jaar lang overheersten op de Maldiven het Portugese koloniale regime. In 1573 werden de overheersers verslagen.

Een feestdag in Maldiven.

Verder lezen

Zie ook

Actueel

Komende feesten