Neurodiversity Pride Day
Land / gebied: Internationaal
Ook: Autistic Pride Day. De 'Neurodiversity Pride Day' wordt jaarlijks gevierd op 16 juni en staat in het teken van trots en aandacht voor de meerwaarde van neurodiversiteit in onze samenleving.

'Neurodiversity Pride Day' is de jaarlijkse dag van pride voor alle neurodivergente individuen wereldwijd. Tijdens 'Neurodiversity Pride Day', de eerste 5 edities op 18 juni en vanaf 2023 op 16 juni, vieren we onze trots over ieders neurodivergente uniekheid en de waarde van neurodiversiteit in de samenleving; een dag om iedereen te waarderen die neurologisch verschillend is.

Wereldwijd gevierd, is het een dag gecreëerd door en voor neurodivergente mensen. De dag belicht de positieve kanten van neurologische variaties als autisme, dyspraxia en adhd en wordt jaarlijks gevierd in o.a. e Verenigde Staten, Israël, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.