Nuzul Al-Qur'an
Land / gebied: Wereld (Moslims)
Religie: Islam
Islam 17 Ramadan. Nuzul Al-Qu'ran (Openbaring van de Koran) wordt jaarlijks gevierd op de 17e dag van de islamitische maand Ramadan en herinnert aan de eerste openbaring van de woorden van de Koran aan de profeet Mohammed. Een officiële vrije dag in Brunei en (delen van) Maleisië.

De Koran is het heilige boek van de moslims en de belangrijkste religieuze tekst van de islam waarvan wordt geloofd dat het een openbaring van Allah (God) is. Volgens de islamitische traditie werden de eerste verzen van de Koran geopenbaard aan de profeet Mohammed door de aartsengel Jibrail (Gabriël), die hem bezocht terwijl hij op een afgelegen plek in de grot van Hira bij Mekka was. Daarna ontving Mohammed gedurende een periode van drieëntwintig jaar dagelijks openbaringen.

De exacte datum waarop de Koran aan de profeet Mohammad werd geopenbaard is onbekend. Het is alleen bekend dat dat gebeurde tijdens de heilige maand Ramadan. De meeste soennitische moslims vieren de openbaring op de 27 Ramadan tijdens Lailat-ul-Qadr (Nacht van de Beslissing), terwijl veel sjiitische moslims de openbaring van de Koran op de 23e dag van de maand Ramadan herdenken.

Een feestdag in Brunei, Maleisië.