Angam Day
Land / gebied: Nauru
Soort: Nationale feestdag
Nauru Op 26 oktober wordt elk jaar in de Republiek Nauru 'Angam Day' gevierd. De term 'angam' betekent 'viering', 'vervulling' of 'het behalen van een bepaald doel'.

Na de Eerste Wereldoorlog werd deze dag ingesteld toen het totale bevolkingsaantal van Nauru onder de 1500 kwam. Het land dreigde ophouden te bestaan en 'Angam Day' werd ingesteld als de dag waarop het eiland weer meer dan 1500 inwoners zou tellen. De baby die daarvoor nodig was werd op 26 oktober 1932 geboren en sindsdien wordt 'Angam Day' jaarlijks op die datum gevierd.

Na de Tweede Wereldoorlog dreigde hetzelfde lot voor de Republiek Nauru. Er werd weer een 'Angam Day' ingesteld en op 31 maart 1949 werd de baby geboren die het bevolkingsaantal opnieuw boven de 1500 bracht. De datum van 26 oktober werd echter aangehouden als nationale feestdag ('Angam Day').

Een feestdag in Nauru.