donderdag 24 september 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Queen's Birthday
Datum:
8 juni 2020
14 juni 2021

Queen's Birthday

Datum: maandag 14 juni 2021
Land / gebied: Australië
Soort: Nationale feestdag
Australië Officiële feestdag. In Australië (behalve in West-Australië en Queensland) wordt Queen's Birthday ('Verjaardag van de Soeverein') op de tweede maandag van juni gevierd. De festiviteiten gaan gepaard met veel vuurwerk (net zoals met Oud en Nieuw). Het is tevens het begin van het Australische sneeuwseizoen.

De verjaardag van de koningin van Engeland wordt door vele landen die deel uitmaken van het Brits Gemenebest gevierd. De datum van de viering verschilt van land tot land en staat los van de werkelijke geboortedag van de vorst of vorstin (momenteel Queen Elisabeth II, geboren op 21 april 1926).

In West-Australië wordt dit meestal óf op de laatste maandag van september óf op de eerste maandag van oktober gevierd. In Queensland altijd op de eerste maandag van oktober. Er gelden geen vaste regels, maar wordt elk jaar uitgeroepen door de gouverneur.

Op de Salomonseilanden is dit ook een officiële feestdag.

Een feestdag in Anguilla, Australië, Bermuda, Papoea-Nieuw-Guinea, Salomonseilanden.

Zie ook

Actueel

Komende feesten