King's Birthday
Land / gebied: Australië
Soort: Nationale feestdag
Australië Officiële feestdag. In Australië (behalve in West-Australië en Queensland) wordt King's Birthday ('Verjaardag van de Soeverein') op de tweede maandag van juni gevierd. De festiviteiten gaan gepaard met veel vuurwerk (net zoals met Oud en Nieuw). Het is tevens het begin van het Australische sneeuwseizoen.

De verjaardag van de koning van Engeland wordt door vele landen die deel uitmaken van het Brits Gemenebest gevierd. De datum van de viering verschilt van land tot land en staat los van de werkelijke geboortedag van de vorst of vorstin (momenteel King Charles III, geboren op 14 november 1948).

In West-Australië wordt dit meestal óf op de laatste maandag van september óf op de eerste maandag van oktober gevierd. In Queensland altijd op de eerste maandag van oktober. Er gelden geen vaste regels, maar wordt elk jaar uitgeroepen door de gouverneur.

Op de Salomonseilanden is dit ook een officiële feestdag.

Een feestdag in Anguilla, Australië, Bermuda, Papoea-Nieuw-Guinea, Salomonseilanden.