Wereld Sake Dag
Land / gebied: Wereld
De 'Wereld Sake Dag' (World Sake Day) is jaarlijks op 1 oktober een dag ter ere van de Japanse alcoholische drank die gemaakt wordt van rijst.

Sake wordt ook wel rijstwijn (of rijstewijn) genoemd, hoewel het geen wijn is. Qua smaak kan je sake wel vergelijken met wijn, maar beide ondergaan een ander productieproces. Het productieproces van sake kan je het beste vergelijken met het brouwen van bier. Sake is geen gedistilleerde drank en is niet vergelijkbaar met whisky, wodka of andere sterke dranken.

Oorspronkelijk werd 'Sake Dag' alleen in Japan gevierd, maar heeft zich inmiddels verspreidt naar o.a. Canada, Engeland en de Verenigde Staten. Mensen bezoeken lokale sake-brouwerijen en er worden sake-proeverijen gehouden. Traditioneel is 1 oktober de dag waarop de nieuwe productie begint.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate.

Een feestdag in Japan.