donderdag 1 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Seward's Day
Datum:
29 maart 2021
28 maart 2022

Seward's Day

Datum: maandag 29 maart 2021
Land / gebied: Verenigde Staten (Alaska)
Verenigde Staten Ter herinnering aan het aankopen van Alaska in 1867 is 'Seward's Day' een officiële feestdag ('state holiday') jaarlijks op de laatste maandag van maart.

In de 19e eeuw hebben de Verenigde Staten van Amerika het Noord-Amerikaanse territorium van Rusland (het huidige Alaska) voor 7,2 miljoen dollar aangekocht. Op 30 maart 1867 werd het contract getekend door toenmalig minister van Buitenlandse Zaken William Henry Seward. Daar velen Alaska als een noordelijk ijslandschap met weinig potentieel zagen werd de aankoop denigrerend afgedaan als Seward's Folly of Seward's Icebox. De Verenigde Staten hebben echter door o.a. goud, gas, kolen, olie, visvangst en houtkap de investering dubbel en dwars terugverdiend.

'Seward's Day' is voor veel mensen een vrije dag. Niet te verwarren met Alaska Day op 18 oktober.

Een feestdag in de Verenigde Staten (USA).

Zie ook

Actueel

Komende feesten