Wereld Bloeddonordag
Land / gebied: Verenigde Naties
In 2004 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO=World Health Organisation) 14 juni omgedoopt tot Wereld Bloeddonordag (World Blood Donor Day). Een speciale dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap.

Jaarlijks op 14 juni is er op deze dag speciale aandacht aan diegenen die hun bloed doneren om mensenlevens te redden, zonder daarvoor iets terug te verwachten. In Nederland bedanken we op 'Wereld Bloeddonordag' alle 400.000 Nederlandse bloed- en plasmadonors voor hun donorschap. We zetten ze ieder jaar in het zonnetje door verschillende activiteiten te organiseren.

De dag vindt ieder jaar op 14 juni plaats; de geboortedatum van de uitvinder van de bloedgroep: Karl Landsteiner (14 juni 1868 - 26 juni 1943).