zaterdag 25 september 2021

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Wereld Bloeddonordag
Datum:
jaarlijks op 14 juni

Wereld Bloeddonordag

Datum: dinsdag 14 juni 2022
Land / gebied: Verenigde Naties
In 2004 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO=World Health Organisation) 14 juni omgedoopt tot Wereld Bloeddonordag (World Blood Donor Day). Een speciale dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het belang van vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap.

Jaarlijks op 14 juni is er op deze dag speciale aandacht aan diegenen die hun bloed doneren om mensenlevens te redden, zonder daarvoor iets terug te verwachten. In Nederland bedanken we op 'Wereld Bloeddonordag' alle 400.000 Nederlandse bloed- en plasmadonors voor hun donorschap. We zetten ze ieder jaar in het zonnetje door verschillende activiteiten te organiseren.

De dag vindt ieder jaar op 14 juni plaats; de geboortedatum van de uitvinder van de bloedgroep: Karl Landsteiner (14 juni 1868 - 26 juni 1943).

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten