Wereld Yoga Dag
Land / gebied: Verenigde Naties
21 juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Yoga Dag (International Day of Yoga). Wereldwijd zijn er op deze dag duizenden yoga-events.

Yoga stamt uit India en is een hindoeïstische filosofie die leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen, om daarmee de vereniging met God te bereiken. In Nederland doen mensen vooral yoga om te ontspannen, hun houding te verbeteren en gezond te blijven. Vandaag worden er tal van evenementen georganiseerd in het kader van Internationale Yoga Dag.

International Yoga Day

Een internationale dag waarop yoga centraal staat, werd unaniem ingesteld door de algemene vergadering van de Verenigde Naties op 11 december 2014.

Wereld Yoga Dag (International Yoga Day) wordt sinds de invoering in 2015 jaarlijks gevierd op 21 juni.