maandag 29 april 2024

Belgian Beer Weekend
Land / gebied: België (Brussel)
België Begin september wordt in Brussel jaarlijks het 'Belgian Beer Weekend' gehouden. In 2024 vindt de 26ste editie van het bierweekend plaats van vrijdag 6 t/m zondag 8 september.

Tijdens het 'Belgian Beer Weekend' staan drie dagen lang Belgische bieren centraal. Grote en kleine brouwerijen presenteren zichzelf op de Grote Markt van Brussel. Deze verandert in één grote toog met meer dan 400 bieren uit ruim 40 brouwerijen voor een unieke bierproeverij.

Op vrijdagmiddag worden de bierstands plechtig ingehuldigd, waarna iedereen welkom is om te genieten van een pittig streekbier, een authentiek abdijbier, een verfrissend witbier, een smaakvol bruinbier, een verrassend fruitbier of een dorstlessend pintje.

Op zaterdagmiddag kan je proeven van de nostalgische sfeer met een kleurrijke optocht van historische brouwerijkarren en bierwagens. Op zondag is het de beurt aan diverse bands en brouwersgilden met hun typische toga's.

De toegang is gratis, maar voor het proeven van bieren moet worden betaald.

Andere dagen waarop bier centraal staat: