donderdag 16 juli 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor het laatste nieuws.Dag van het Kasteel
Datum:
1 juni 2020
24 mei 2021

Dag van het Kasteel

Datum: maandag 1 juni 2020
Land / gebied: Nederland
Nederland
De 'Dag van het Kasteel' vindt op 1 juni 2020 in digitale vorm plaats. Op deze dag is er online aandacht voor kastelen en buitenplaatsen met als thema: Bezet & Bevrijd: kastelen en buitenplaatsen in 1940-'45. Zie: dagvanhetkasteel.nl.
Op de 'Dag van het Kasteel' (ieder jaar op Tweede Pinksterdag) opent de Nederlandse Kastelenstichting samen met eigenaren en beheerders van kastelen de poorten van meer dan 80 buitenplaatsen en ruïnes voor het grote publiek.

Op veel locaties zullen "ter leeringe ende vermaack" uitvoeringen van 'living history' te zien zijn. Ook geven her en der valkeniers, troubadours en ridders demonstraties van hun kunnen. Bovendien worden er her en der speciale exposities, muziek- of theateruitvoeringen georganiseerd. Overal zijn deskundige gidsen aanwezig om de bezoekers rond te leiden. De 'Dag van het Kasteel' biedt een uitgebreid en breed programma voor jong en oud.

Een feestdag in Nederland.

Verder lezen

Meer informatie (externe link)

Zie ook

Actueel

Komende feesten