Doe Vriendelijk Dag
Land / gebied: Internationaal
De 'Internationale Doe Vriendelijk Dag' is jaarlijks op 17 februari. De naam zegt het al, het is een dag waarop men (extra) vriendelijk is tegen de medemens.

Deze dag is over komen waaien uit Amerika, maar is oorspronkelijk bedacht door een Nieuw-Zeelander. Daar wordt de Nationale Doe Vriendelijk Dag op 1 september gevierd. In de rest van de wereld wordt de Internationale Doe Vriendelijk Dag gevierd op 17 februari. 'The Random Acts of Kindness Day' wordt gevierd om eens extra vriendelijk te zijn tegen willekeurig wie dan ook.

Wees vandaag een keer extra aardig voor uw medemens! Groet de buurman! Sta op voor iemand in de tram of de bus! Help een oud vrouwtje met oversteken! Koop een bloemetje voor je moeder! Neem taart mee voor je collega's! Van alles is mogelijk...

Er bestaat ook een Wereld Vriendelijkheidsdag (World Kindness Day) die jaarlijks op 13 november wordt gehouden. De Nationale Complimentendag is jaarlijks op 1 maart.

Een feestdag in België, Nederland, Verenigde Staten (USA).