George Town UNESCO World Heritage Site Day
Land / gebied: Maleisië (George Town, Penang)
Soort: Regionale feestdag
Maleisië Het centrum van de Maleisische stad George Town werd op 7 juli 2008 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site.

George Town UNESCO World Heritage Site DayGeorge Town, de hoofdstad van het eiland Penang, is vernoemd naar de Britse Koning George III. De stad ligt aan de noordoostzijde van het eiland en telt, inclusief buitenwijken, zo'n 720.000 inwoners. Nadat Penang in 1786 door de sultan van Kedah werd overgedragen aan de Engelsen, stichtte Sir Francis Light de stad George Town. Hij begon als eerste met de bouw van Fort Cornwallis. Later groeide deze eerste nederzetting uit tot een (voor die tijd) grote stad. In 1957 kreeg George Town stadsrechten, tot 1972 was het de enige stad in Maleisië met stadsrechten.

George Town is opgebouwd in wijken. Zo heb je er een Chinese wijk (China Town) en ook de kleurige wijk 'Little India'. Verder heb je er een business district (zakenwijk). In het centrum zie je vooral veel typische Chinese 'shoplots' die het hele centrum een kleurrijk karakter geven.

Een regionale feestdag in Maleisië.