dinsdag 20 oktober 2020

Wereld Feesten Almanak


Vanwege de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen feestdagen, herdenkingen en evenementen een aangepaste invulling krijgen, verplaatst worden of in het geheel niet doorgaan. Raadpleeg de officiële kanalen van overheden en organisaties voor de laatste updates.Onafhankelijkheidsdag
Datum:
jaarlijks op 10 oktober

Onafhankelijkheidsdag Fiji-eilanden

Datum: zaterdag 10 oktober 2020
Land / gebied: Fiji-eilanden
Fiji-eilanden Fiji Day. Op 10 oktober 1970 werd Fiji onafhankelijk van Groot-Brittannië, maar bleef wel deel uitmaken van het Brits gemenebest. Na een staatsgreep in 1987 werd Fiji een republiek.

Fiji is een land in Oceanië op het zuidelijk halfrond. Het bestaat uit 332 eilanden waarvan ongeveer 110 bewoond zijn. De grootste zijn Viti Levu waarop de hoofdstad Suva ligt en Vanua Levu. Aangrenzende territoriale wateren zijn die van Vanuatu, Salomonseilanden, Tuvalu, Wallis en Futuna en Tonga.

De Fiji-eilanden werden ontdekt door Abel Tasman in 1643. Er bevonden zich sporen van bewoning door Polynesiërs. Het duurde echter tot 1874 vooraleer de Engelsen de basis voor een Britse kolonie legden. In 1970 werd Fiji onafhankelijk, maar bleef wel deel uitmaken van het Brits gemenebest. Na een staatsgreep in 1987 werd Fiji een republiek.

Een feestdag in de Fiji-eilanden.

Verder lezen

Zie ook

Actueel

Komende feesten