Onafhankelijkheidsdag Fiji-eilanden
Land / gebied: Fiji-eilanden
Fiji-eilanden Fiji Day. Op 10 oktober 1970 werd Fiji onafhankelijk van Groot-Brittannië, maar bleef wel deel uitmaken van het Brits gemenebest. Na een staatsgreep in 1987 werd Fiji een republiek.

Fiji is een land in Oceanië op het zuidelijk halfrond. Het bestaat uit 332 eilanden waarvan ongeveer 110 bewoond zijn. De grootste zijn Viti Levu waarop de hoofdstad Suva ligt en Vanua Levu. Aangrenzende territoriale wateren zijn die van Vanuatu, Salomonseilanden, Tuvalu, Wallis en Futuna en Tonga.

De Fiji-eilanden werden ontdekt door Abel Tasman in 1643. Er bevonden zich sporen van bewoning door Polynesiërs. Het duurde echter tot 1874 vooraleer de Engelsen de basis voor een Britse kolonie legden. In 1970 werd Fiji onafhankelijk, maar bleef wel deel uitmaken van het Brits gemenebest. Na een staatsgreep in 1987 werd Fiji een republiek.

Een feestdag in de Fiji-eilanden.